87-800 Włocławek
ul. Radosna 3
Dzień | Menu |
Poniedziałek 15.09.2025 |
ŚNIADANIE: KAWA MLECZNA - mleko 3,2%, (kawa Anatol, cykoria, żyto(50%)-prażone, cukier)} HERBATA CHLEB KANAPKOWY {(mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak)} Z MASŁEM { tłuszcz 82% }}, KIEŁBASA SZYNKOWA JBB- mięso wieprzowe 57% ( w tym z szynki 37%), woda, skrobia ziemniaczana, sól, bialko sojowe, wzmacniacze smaku E407, E635, stabilizatory E450, E451, E452, maltodekstryna, białka mleka, laktoza z mleka, regulatory kwasowości E326, E261, substancje zagęszczające E407, E412, E415, przyprawy, ekstrakty przypraw( zawierają seler), błonnik roślinny (grochowy, owsiany, bezglutenowy), glukoza, białko wieprzowe, olej rzepakowy, armaty, cukier, przeciwutleniacze askorbinian soduizoaskorbinian sodu, substancja konserwująca azotyn sodu. Produkt może zawierać zboża zawierające gluten PSZENNY, OWSIANY, jaja, gorczycę, POMIDOR, SZCZYPIOR, CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka żytnia razowa 30% drożdże, sól), Z MASŁEM { tłuszcz 82%}, OGÓREK ZIELONY GRUSZKA OBIAD: ZUPA OGÓRKOWA - woda, ogórek kiszony, porcje rosołowe, ziemniak, marchewka, pietruszka, seler, por, mleko 3,2% , mąka pszenna typ 500, śmietana 30%, sól NALEŚNIKI – CIASTO – mleko 3,2%, woda, mąka pszenna typ 500, jaja, sól, olej rzepakowy100% rafinowany, FARSZ - biały ser półtłusty ( mleko, kultury bakterii fermentacji mlekowej), słonina, sól, śmietana 30%, cukier, sól KOMPOT – woda, śliwka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, truskawka, cukier BORÓWKA PODWIECZOREK: CHLEB KANAPKOWY {(mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak)}, HERBATA PARÓWKI Z SZYNKI JBB-mięso wieprzowe z szynki ( 90%), woda, sól, błonnik roślinny( PszENNY bezglutenowy, grochowy, babki jajowatej), skrobia modyfikowana ziemniaczana, aromaty, przyprawy, ekstrakty przypraw, cukier, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu, . Produkt może zawierać: SOJĘ, MLEKO, JAJA, SELER, GORCZYCĘ. SOCZEK ZE SŁOMKĄ – sok jabłkowy 88%, sok malinowy 12%. SOCZEK ZE SŁOMKĄ – sok jabłkowy NFC 100% |
Wtorek 16.09.2025 |
ŚNIADANIE: |
Środa 17.09.2025 |
ŚNIADANIE: PRODUKT MOŻE ZAWIERAĆ: GLUTEN, SOJĘ, GORCZYCĘ, MLEKO Z LAKTOZĄ, SELER, SEZAM, JAJA, RUKOLA, POMIDORKI KOKTAJLOWE, PAPRYKA, CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka żytnia razowa 30% drożdże, sól), Z MASŁEM { tłuszcz 82% }, RZODKIEWKA, SZCZYPIOREK |
Czwartek 18.09.2025 |
ŚNIADANIE: MLEKO – mleko 3,2%, HERBATA CHLEB KANAPKOWY {(mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak)} Z MASŁEM { tłuszcz 82% }, ZÓŁTY SER królewski – mleko, sól, kultury bakterii, barwnik, OGÓREK ZIELONY CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka żytnia razowa 30% drożdże, sól), Z MASŁEM { tłuszcz 82% }, DŻEM – wiśnie 40%, cukier woda, substancje żelujące,- pektyny, substancje zagęszczające – guma guar, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, cytryniany sodu JABŁKO OBIAD: KRUPNIK - woda, kasza jęczmienna, szynka b/k, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana 30%, sól, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy KLUSKI Z TRUSKAWKAMI- mąka pszenna typ 500 , jaja, truskawki mrożone, śmietana 30%, mleko 3,2%, cukier, sól KOMPOT – woda, śliwka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, truskawka, cukier PODWIECZOREK: DROŻDZOWE Z BORÓWKĄ– mąka pszenna typ 500, borówka, mleko 3,2%, drożdże, jajka, , masło roślinne ( zawartość tłuszczu 80% ; oleje roślinne: słonecznikowy 24%, rzepakowy; tłuszcze roślinne: palmowy, kokosowy; woda, serwatka w proszku, emulgatory, regulator kwasowości, aromat, witaminy: A i D, barwnik; aromat, cukier SOCZEK ZE SŁOMKĄ – sok jabłkowy 88%, sok malinowy 12%. SOCZEK ZE SŁOMKĄ – sok jabłkowy NFC 100% |
Piątek 19.09.2025 |
ŚNIADANIE: KAWA MLECZNA - mleko 3,2%, (kawa Anatol, cykoria, żyto(50%)-prażone, cukier)}HERBATA CHLEB KANAPKOWY {(mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak)} Z MASŁEM { tłuszcz 82%}, POLĘDWICA Z MAJERANKIEM DROBIOWA Z DODATKIEM WIEPRZOWINY – woda, filet z kurczaka40%, skrobia, skórki wieprzowe 5%, mięso wieprzowe 2%, białko sojowe, sól, stabilizatory E451, E262, substancje zagęszczająceE407, E425, wzmacniacz smaku E621, glukoza, maltodekstryna, aromaty, przeciwutleniacz E316, majeranek 0,15%, substancja konserwująca E250. PRODUKT MOŻE ZAWIERAĆ ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, JAJA, SELER, GORCZYCĘ, MLEKO I PRODUKTY POCHODNE ŁĄCZNIE Z LAKTOZĄ, SAŁATA KARBOWANA, OGÓREK KISZONY, RZODKIEWKA, CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka żytnia razowa 30% drożdże, sól), Z MASŁEM{ tłuszcz 82% } POMIDOREM, SZCZYPIORKIEM MARCHEWKA, CHRUPKI, SOCZEK OBIAD: ZUPA POMIDOROWA RYŻEM- woda, porcje rosołowe, koncentrat pomidorowy 30% , ryż, marchewka, pietruszka, seler, por, mleko 3,2% , mąka pszenna typ 500, śmietana 30%, sól NUGETSY – filet z kurczaka, mąka, jajko, płatki kukurydziane FRYTKI SURÓWKA Z PEKIŃSIEJ KAPUSTY - pekińska kapusta, jabłko, marchewka, śmietana 30%, sól, cukier, kwasek cytrynowy MIĘTA PODWIECZOREK: BANAN |
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE Z PRZYCZYN OD NAS NIE ZALEŻNYCH
87-800 Włocławek
ul. Radosna 3