Czcionka:

A+A-

Kontrast:

Menu stołówki

Jadłospis
Dzień Menu

Poniedziałek

16.05.2022

KAWA MLECZNA - mleko 3,2%, (kawa Anatol, cykoria, żyto(50%)-prażone, cukier)

CHLEB KANAPKOWY (mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak)

MASŁO  tłuszcz 82%

SZYNKA BEZ WĘDZENIA – mięso wieprzowe 80%, woda, sól , białko sojowe, stabilizatory E451, E450, substancje zagęszczające E407, E415, glukoza, syrop glukozowy, wzmacniacz smaku E621, przeciwutleniaczeE316, E301, Sol wędzarnicza, białko wieprzowe kolagenowe, białko krwi wieprzowej, regulatory kwasowościE262, E331, hydrolizat białka sojowego, aromaty, aromat dymu wędzarniczego, substancja konserwująca E250.

CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka  żytnia razowa 30% drożdże,  sól),                                  

POMIDOR, SZCZYPIOR

BANAN

ZUPA OGÓRKOWA - woda, ogórek kiszony, porcje rosołowe, ziemniak, marchewka, pietruszka, seler, por, mleko 3,2% , mąka pszenna typ 500, śmietana 30%, sól

LENIWE-  biały ser półtłusty ( mleko, kultury bakterii fermentacji mlekowej),  sól, mąka pszenna typ 500, jaja, sól, masło roślinne ( zawartość tłuszczu 80% ;   oleje roślinne: słonecznikowy 24%,   rzepakowy;   tłuszcze roślinne: palmowy, kokosowy;   woda, serwatka w  proszku, emulgatory, regulator kwasowości, aromat, witaminy: A i D, barwnik ), bułka tarta, cukier

KOMPOT - woda, śliwka, czarna porzeczka, rabarbar, jabłka

ROGAL, HERBATA

Wtorek

17.05.2022

PŁATKI NA MLEKU

CHLEB KANAPKOWY (mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak)

MASŁO  tłuszcz 82%

SEREK ALMETTE – ser twarogowy, odtłuszczone mleko w proszku, sól, regulator kwasowości

CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka  żytnia razowa 30% drożdże,  sól),                                  

MIÓD

MARCHEWKA

WIŚNIOWA - woda, wiśnie mrożone lub świeże, mleko 3,2%  , mąka pszenna typ 500, śmietana 30%, cukier, sól

WĄTROBA WIEPRZOWA –  wątroba wieprzowa, cebula, jaja, bułka czerstwa, olej rzepakowy100% rafinowany , sól, pieprz

SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY - kapusta kiszona, jabłko, marchewka olej rzepakowy100% rafinowany , cukier

ZIEMNIAKI, KOPEREK

MANNA Z SOKIEM

Środa

18.05.2022

KAWA MLECZNA - mleko 3,2%, (kawa Anatol, cykoria, żyto(50%)-prażone, cukier)

CHLEB KANAPKOWY (mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak)

MASŁO  tłuszcz 82%

SCHAB BABCI – schab bez kości, sól, przyprawy naturalne, substancja konserwująca.

CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka  żytnia razowa 30% drożdże,  sól),

RZODKIEWKA, SZCZYPIOR

MANDARYNKA

PIECZARKOWA Z MAKARONEM, NATKĄ PIETRUSZKI - woda, porcje rosołowe, pieczarki, marchewka, pietruszka, seler, por mleko 3,2%  , mąka pszenna typ 500  śmietana 30% , natka, sól

PIECZARKOWA Z MAKARONEM, NATKĄ PIETRUSZKI - woda, porcje rosołowe, pieczarki, marchewka, pietruszka, seler, por mleko 3,2%  , mąka pszenna typ 500  śmietana 30% , natka, sól

SURÓWKA Z PORY -  por, ogórek kiszony, jabłko, śmietana 30% , cukier

ZIEMNIAKI, KOPEREK

JABŁKO, CHRUPKI

Czwartek

19.05.2022

MLEKO – mleko 3,2%

CHLEB KANAPKOWY (mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak)

MASŁO  - tłuszcz 82%

ZÓŁTY SER królewski – mleko, sól, kultury bakterii, barwnik

CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka  żytnia razowa 30% drożdże,  sól),

JAJKO, SZCZYPIOR

WINOGRONO

POMIDOROWA - woda, porcje rosołowe, koncentrat pomidorowy 30% , marchewka, pietruszka, seler, por, mleko 3,2%  , mąka pszenna typ 500, śmietana 30%, sól

UDKA PIECZONE - uda pałki, sól, majeranek

SAŁATKA WIOSENNA- kapusta pekińska / sałata lodowa, pomidor, ogórek zielony, rzodkiewka, szczypior, olej rzepakowy100% rafinowany , woda, zioła prowansalskie, sól, pieprz

ZIEMNIAKI, KOPEREK

GALARETKA

KRĄŻKI RYŻOWE

Piątek

20.05.2022

KAWA MLECZNA - mleko 3,2%, (kawa Anatol, cykoria, żyto(50%)-prażone, cukier)

CHLEB KANAPKOWY (mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak)

MASŁO  tłuszcz 82%

WĘDLINA DROBIOWA- szynka delikatesowa  z fileta /Filet z kurczaka, woda, sól ,przyprawy i ich ekstrakty, białko wieprzowe, wzmacniacz  smaki (glutaminian sodowy), substancja konserwująca

TWAROŻEK - biały ser półtłusty ( mleko, kultury bakterii fermentacji mlekowej), śmietana 30% , sól, cukier

OGÓREK ZIELONY

GULASZOWA - woda, szynka b/k, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, por, papryka czerwona, pieczarki, cebula, sól, pieprz, papryka słodka

PLACUSZKI Z JABŁKIEM - mleko 3,2%, woda, mąka pszenna typ 500, jabłka, jaja, sól, olej rzepakowy100% rafinowany, cukier puder

KOMPOT - woda, śliwka, czarna porzeczka, rabarbar, jabłka

BANAN

Data dodania: 2021-12-06 07:20:41
Data edycji: 2022-05-17 10:42:28
Ilość wyświetleń: 761

Nasi Partnerzy

Bądź z nami
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Logo Facebook
Facebook