Czcionka:

A+A-

Kontrast:

Menu stołówki

Jadłospis
Dzień Menu

Poniedziałek

03.04.2023

KAWA MLECZNA - mleko 3,2%, (kawa Anatol, cykoria, żyto(50%)-prażone, cukier)

CHLEB KANAPKOWY (mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak)

MASŁO  tłuszcz 82%

SZYNKA DZIADKA – szynka wieprzowa, sól, regulator kwasowości E331, glukoza, przeciwutleniacz E316, aromat dymu wędzarniczego substancja konserwująća E250

CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka  żytnia razowa 30% drożdże,  sól),                                  

OGÓREK ZIELONY

ZUPA BROKUŁOWA - woda, ziemniaki, brokuł świeży, marchewka pietruszka, seler por, mleko 3,2%, mąka pszenna typ 500, śmietana 30%, sól

KLUSKI Z SEREM – makaron, boczek z cebulką, biały ser, sól

KOMPOT - woda, śliwka, czarna porzeczka, rabarbar, jabłka

CHAŁKA  Z MASEŁKIEM

HERBATA

Wtorek

04.04.2023

PŁATKI NA MLEKU - ZBOŻOWE KÓLKA MIODOWE-kaszki 40% ( kukurydziana, ryżowa), mąka pszenna,graham 31%, cukier, miód 5%, glukoza, olej słonecznikowy, ekstrakt ze słodu JĘCZMIENNEGO, emulgator: lecytyny ( ze słonecznika), produkt może zawierać: ORZESZKI ARACHIDOWE, INNE ORZECHY I MLEKO.

CHLEB KANAPKOWY (mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak)

MASŁO  tłuszcz 82%

SEREK ALMETTE – ser twarogowy, odtłuszczone mleko w proszku, sól, regulator kwasowości

CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka  żytnia razowa 30% drożdże,  sól),

DŻEM Z TRUSKAWEK – truskawki, woda, substancja słodząca-ksylitol, substancja żelująca-pektyna, regulator kwasowości-kwas cytrynowy

MANDARYNKA

ZUPA SZCZAWIOWA - woda, marchew, pietruszka, seler, por, szczaw (szczaw, woda, sól), ziemniaki, mąka pszenna typ 500,  śmietana 30%

SPAGHETTI -  makaron spaghetti, mięso łopatka, woda, pomidor puszka, cebula, czosnek, oregano, olej rzepakowy100% rafinowany, sól, pieprz

SOCZEK 100% – sok i przeciery z zagęszczonych soków przecierów owocowych: sok jabłkowy 85,4%, sok mandarynkowy 7%, sok ananasowy 5%, sok pomarańczowy  1,4%, przecier bananowy 1,2%,

BATON FLIPS – mąka 33% (kukurydziana, ryżowa, pszenna pełnoziarnista), substancje słodzące: maltitole, rozpuszczalny błonnik kukurydziany, nieutwardzony tłuszcz roślinny (palmowy nieutwardzony, Thea), w zmiennych proporcjach, odtłuszczone mlejko w proszku, syrop cukru inwertowanego, substancje utrzymujące wilgoć: glicerol, sorbitole; karmel 3% (skarmelizowany cuikier), orzech arachidowy, nierafinowany cukier trzcinowy, serwatka proszku (z mleka), olej słonecznikowy, sól morska , kakao, aromaty, emulgator lecytyny ( z soi).

Środa

05.04.2023

MLEKO– mleko 3,2%, KAKAO

CHLEB KANAPKOWY (mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak)

MASŁO  tłuszcz 82%

CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka  żytnia razowa 30% drożdże,  sól),

ŻUREK - woda, ziemniaki, biała kiełbasa ( mięso wieprzowe 83%, woda, sól, białko sojowe, błonnik, pszenny, aromaty, regulatory kwasowości, glukoza, przyprawy, przeciwutleniacz, substancja konserwująca azotyn sodu ), żurek staropolski ( woda, mąka  żytnia, sól, czosnek suszony), śmietana 30%, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, sól

BIAŁA KIEŁBASA

JAJKO

SZYNECZKA

SAŁATKA WARZYWNA – marchewka, pietruszka, seler, por, ziemniak, jajko, jabłko, ogórek kiszony, groszek zielony, majonez, sól, pieprz

MAZURKI - mąka pszenna typ 500 , jaja, masło roślinne ( zawartość tłuszczu 80% ;   oleje roślinne: słonecznikowy 24%,  rzepakowy;   tłuszcze roślinne: palmowy, kokosowy;   woda, serwatka w  proszku, emulgatory, regulator kwasowości, aromat, witaminy: A i D,  barwnik ), mleko  3,2%, kakao, powidła śliwkowe, cukier, soda oczyszczona

SERNIK- biały ser półtłusty ( mleko, kultury bakterii fermentacji mlekowej), mąka pszenna typ 500 , masło roślinne ( zawartość tłuszczu 80% ;   oleje roślinne: słonecznikowy 24%, rzepakowy;   tłuszcze roślinne: palmowy, kokosowy;   woda, serwatka w  proszku, emulgatory, regulator kwasowości, aromat, witaminy: A i D,  barwnik ), mleko 3,2%, olej rzepakowy100% rafinowany ( w 100g produktu    tłuszczu 100g), jaja, sernix / budyń waniliowy, cukier, proszek do pieczenia ( substancje spulchniając: difosforany, węglany sodu )

BABECZKI

HERBATA

Czwartek

06.04.2023

MLEKO– mleko 3,2%,

CHLEB KANAPKOWY (mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak)

MASŁO  tłuszcz 82%

ZÓŁTY SER królewski – mleko, sól, kultury bakterii, barwnik

CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka  żytnia razowa 30% drożdże,  sól),

JAJKO, SZCZYPIOR

MARCHEWKA

KOPERKOWA - woda, koper, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, por, mleko 3,2% , mąka pszenna typ 500 , śmietana 30% , sól

GULASZ WOŁOWY ( I ) –  woda, mięso wołowina b/k, cebula, mąka pszenna typ 500 , sól, pieprz, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, olej rzepakowy100% rafinowany

KASZA

OGÓREK KISZONY

JOGURT

Piątek

07.04.2023

KAWA MLECZNA - mleko 3,2%, (kawa Anatol, cykoria, żyto(50%)-prażone, cukier)

CHLEB KANAPKOWY (mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak)

MASŁO  tłuszcz 82%

SZYNKÓWKA – mięso wieprzowe 51%, woda, sól, ekstrakty przypraw, aromat białka, zwierzece wieprzowe białka sojowe, koncentrat białka sojowego, błonnik pszenny, stabilizatory: E1420, E452, E451, W450, E327, E262, przeciwutleniacze: E392, E316, E306, E301, wzmacniacz smaku E621, substancje żelujące E415, e404A, regulator kwasowości: E325, substancja konserwująca E250

CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka  żytnia razowa 30% drożdże,  sól),

JABŁKO

ZUPA SOCZEWICOWA - woda, soczewica czerwona, boczek wędzony surowy( boczek wieprzowy 87%, woda, sól, syrop, glukozowy, stabilizatory, aromat, przyprawy ( seler), przeciwutleniacze, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, por, mąka pszenna typ 500, olej rzepakowy 100% rafinowany, cebula, czosnek, sól

PLACUSZKI Z JABŁKIEM - mleko 3,2%, woda, mąka pszenna typ 500, jabłka, jaja, sól, olej rzepakowy100% rafinowany, cukier puder

MUS-DRUGIE ŚNIADANIE – jabłko 64%, dynia 18%, banan 18%, Wit C.

CIASTKO

Data dodania: 2021-12-06 07:20:41
Data edycji: 2023-04-04 14:30:51
Ilość wyświetleń: 2421

Nasi Partnerzy

Bądź z nami
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Logo Facebook
Facebook