Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Reset
Reset

Menu stołówki

Jadłospis
Dzień Menu

Poniedziałek

18.09.2023

KAWA MLECZNA - mleko 3,2%, (kawa Anatol, cykoria, żyto(50%)-prażone, cukier)

CHLEB KANAPKOWY (mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak)

MASŁO  tłuszcz 82%

SZYNKA OD SZWAGRA – mięso wieprzowe, sól, stabilizatory: di fosforany, syrop glukozowy, przeciwutleniacz, kwas askorbinowy, aromaty, substancja konserwująca: azotyn sodu. 100g produktu wyprodukowano ze 100 g  mięsa wieprzowego. Może zawierać :SOJĘ, SELER, GORCZYCĘ.

JAJKO, PAPRYKA CZERWONA

CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka  żytnia razowa 30% drożdże,  sól),                                  

POMIDOR, SZCZYPIOR

WINOGRONO

KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY - woda, kapusta kiszona, mięso szynka b/k, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, por, mąka pszenna typ 500, olej rzepakowy 100% rafinowany, sól, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy

PIEROGI Z SEREM I ŚMIETANĄ

KOMPOT – woda, śliwki, jabłka, cukier

BUŁKA Z   PASZTETOWA – surowce wieprzowe ( tłuszcz wieprzowy, mięso wieprzowe 20%, wątroba wieprzowe, skórki wieprzowe ), woda, mąka pszenna, sól, białko sojowe, skrobia ziemniaczana, emulgator E472c, stabilizator E331, przyprawy( mleko łącznie z laktozą , soja), i ich ekstrakty, wzmacniacz smaku E621, glukoza, maltodekstryna, aromaty, substancja konserwująca E250. Możliwa obecność alergenów: SOJA, GLUTEN, MLEKO ŁĄCZNIE Z LAKTOZĄ,

HERBATA

JABŁKO

Wtorek

19.09.2023

PŁATKI  NA MLEKU

CHLEB KANAPKOWY (mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak)

MASŁO  tłuszcz 82%

SEREK ALMETTE – ser twarogowy, odtłuszczone mleko w proszku, sól, regulator kwasowości

CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka  żytnia razowa 30% drożdże,  sól),

JAJKO, SZCZYPIOREK

BORÓWKA

ZUPA SOCZEWICOWA - woda, soczewica czerwona, boczek wędzony surowy( boczek wieprzowy 87%, woda, sól, syrop, glukozowy, stabilizatory, aromat, przyprawy ( seler), przeciwutleniacze, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, por, mąka pszenna typ 500, olej rzepakowy 100% rafinowany, cebula, czosnek, sól

SPAGHETTI -  makaron spaghetti, mięso łopatka, woda, pomidor puszka, cebula, czosnek, oregano, olej rzepakowy100% rafinowany, sól, pieprz

MARCHEWKA Z JABŁKIEM

Środa

20.09.2023

KAWA MLECZNA - mleko 3,2%, (kawa Anatol, cykoria, żyto(50%)-prażone, cukier)

CHLEB KANAPKOWY (mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak)

MASŁO  tłuszcz 82%

SCHAB PIECZONY – schab wieprzowy 62%, białko SOJOWE, sól, stabilizatory :E407a, E450, E452, E331, E327, E262, substancje zagęszczające : E407a, E415, błonnik ( z babki jajowatej, PSZENNY bezglutenowy, inulina), białko wieprzowe, regulator kwasowości E332, wzmacniacze smaku E621, E631, E635, glukoza, cukier, maltodekstryna, przeciwutleniacze E301, E316m, aromaty ( zawiera SOJĘ) ocet, ekstrakty przypraw ( Z SELEREM), ekstrakt drożdżowy, izobat białka SOJOWEGO, hydrolizat białka roślinnego, żelatyna wieprzowa, słonecznik, cebula, GORCZYCA, zioła, siemię lniane, substancja konserwująca E250. Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE  GLUEN, JAJA, BIAŁKA MLEKA,

CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka  żytnia razowa 30% drożdże,  sól),

RZODKIEWKA, SZCZYPIOR

JABŁKO

PIECZARKOWA Z MAKARONEM, NATKĄ PIETRUSZKI - woda, porcje rosołowe, pieczarki, marchewka, pietruszka, seler, por mleko 3,2%  , mąka pszenna typ 500  śmietana 30% , natka, sól

KOTLETY RYBNE- ryba miruna, jajka, sól, pieprz, bułka tarta, olej rzepakowy100% rafinowany

ZIEMNIAKI, KOPEREK

SURÓWKA Z KAPUSTY BIAŁEJ - kapusta biała, jabłko, marchewka, olej rzepakowy100% rafinowany , sól, cukier, kwasek cytrynowy

BUDYŃ – mleko 3,2%, skrobia ( kukurydziana, ziemniaczana ), skrobia modyfikowana ziemniaczana, aromat, barwniki: ryboflawiny, Anetto

JABŁUSZKA SUSZONE

Czwartek

21.09.2023

KAKAO – mleko 3,2%,

ROGAL Z MASŁEM  tłuszcz 82%

DŻEM Z WIŚNIOWY– wiśnie, woda, substancja słodząca-ksylitol, substancja żelująca-pektyna, regulator kwasowości-kwas cytrynowy

BANAN, WODA

ZUPA SOCZEWICOWA - woda, soczewica czerwona, boczek wędzony surowy( boczek wieprzowy 87%, woda, sól, syrop, glukozowy, stabilizatory, aromat, przyprawy ( seler), przeciwutleniacze, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, por, mąka pszenna typ 500, olej rzepakowy 100% rafinowany, cebula, czosnek, sól

RYŻ Z SOSEM CHIŃSKIM –  ryż, woda, filet z kurczaka, pieczarka, papryka świeża, cebula, marchewka, pietruszka, seler, por, pomidory w puszce, sos sojowy, sól, pieprz, papryka słodka, curry

owocowych: sok jabłkowy 85,4%, sok mandarynkowy 7%,

OGÓREK ZIELONY

CIASTO TARTE BORÓWKĄ - mąka pszenna typ 500 , masło roślinne ( zawartość tłuszczu 80% ;   oleje roślinne: słonecznikowy 24%,  rzepakowy;   tłuszcze roślinne: palmowy, kokosowy;   woda, serwatka w  proszku, emulgatory, regulator kwasowości, aromat, witaminy: A i D, barwnik ), jaja , cukier, proszek do pieczenia ( substancje spulchniając: difosforany, węglany sodu ) borówka, cukier waniliowy

SOCZEK 100% – sok i przeciery z zagęszczonych soków przecierów owocowych: sok jabłkowy 85,4%, sok mandarynkowy 7%

 

Piątek

22.09.2023

KAWA MLECZNA - mleko 3,2%, (kawa Anatol, cykoria, żyto(50%)-prażone, cukier)

CHLEB KANAPKOWY (mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak)

MASŁO  tłuszcz 82%

 SZYNKA DELIKATESOWA Z FILETA – filet z piersi kurczaka 85%, woda, skrobia m, sól, aromaty, glukoza, błonnik PSZENNY, bezglutenowy, białka MLEKA,  białka wieprzowe, stabilizatory: cytryniany sodu, karagen, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu. Produkt może zawierać: SOJĘ, GLUTEN, ORZECHY, SELER, GORCZYCA.

CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka  żytnia razowa 30% drożdże,  sól),

PASZTETOWA – surowce wieprzowe ( tłuszcz wieprzowy, mięso wieprzowe 20%, wątroba wieprzowe, skórki wieprzowe ), woda, mąka pszenna, sól, białko sojowe, skrobia ziemniaczana, emulgator E472c, stabilizator E331, przyprawy( mleko łącznie z laktozą , soja), i ich ekstrakty, wzmacniacz smaku E621, glukoza, maltodekstryna, aromaty, substancja konserwująca E250. Możliwa obecność alergenów: SOJA, GLUTEN, MLEKO ŁĄCZNIE Z LAKTOZĄ,

OGÓREK KISZONY

MALINY,WODA

ZUPA POMIDOROWA ZE ŚWIEŻYCH POMIDORÓW  Z  MAKARONEM- woda, porcje rosołowe pomidory , marchewka, pietruszka, seler, por, mleko 3,2%  , mąka pszenna typ 500, śmietana 30%, sól

WĄTROBA WIEPRZOWA –  wątroba wieprzowa, cebula, jaja, bułka czerstwa, olej rzepakowy100% rafinowany , sól, pieprz

SURÓWKA Z PORY -  por, ogórek kiszony, jabłko, śmietana 30% , cukier

ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM

SOK DO PICIA

MONTE – mleko 52%, śmietanka, cukier, skrobia zmodyfikowana, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 0.7%, zmielone orzechy laskowe 0,5%$, czekolada w proszku 0,5%, skrobia, substancje zagęszczające, karagen chleba świtojańskiego, guma guar, wapń, aromat.

CHRUPKI

 

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE Z PRZYCZYN OD NAS NIE ZALEŻNYCH

Data dodania: 2021-12-06 07:20:41
Data edycji: 2023-09-20 14:29:48
Ilość wyświetleń: 3028

Nasi Partnerzy

Bądź z nami
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej