Czcionka:

A+A-

Kontrast:

Menu stołówki

Jadłospis
Dzień Menu

Poniedziałek

03.10.2022

KAWA MLECZNA - mleko 3,2%, (kawa Anatol, cykoria, żyto(50%)-prażone, cukier)

CHLEB KANAPKOWY (mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak)

MASŁO  tłuszcz 82%

FILET ZAPIEKANY NA MAŚLE – filet z piersi kurczaka, ze skórą 96%, sól, soda zmodyfikowana, stabilizatory: tri fosforany, di fosforany, polifosforany, celuloza: białko sojowe, substancje zagęszczające ; guma ksantonowa, glukoza, maltodakstryna, białko wieprzowe, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, aromaty, masło 1,2%, ekstrakty owoców i warzyw, substancja konserwująca: azotyn  sodu

CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka  żytnia razowa 30% drożdże, sól),                                  

RZODKIEWKA, SZCZYPIOR

JABŁKO

ZUPA KALAFIOROWA - woda, ziemniaki, kalafior świeży, marchewka, pietruszka, seler, por, mleko 3,2%, mąka pszenna typ 500, śmietana 30%, sól

LENIWE-  biały ser półtłusty ( mleko, kultury bakterii fermentacji mlekowej),  sól, mąka pszenna typ 500, jaja, sól, masło roślinne ( zawartość tłuszczu 80% ;   oleje roślinne: słonecznikowy 24%,   rzepakowy;   tłuszcze roślinne: palmowy, kokosowy;   woda, serwatka w  proszku, emulgatory, regulator kwasowości, aromat, witaminy: A i D, barwnik ), bułka tarta, cukier

KOMPOT - woda, śliwka, czarna porzeczka, rabarbar, jabłka

BUŁKA Z PASZTETOWĄ ZE SZCZYPIORKIEM, OGÓREK KISZONY

HERBATA

Wtorek

04.10.2022

MANNA NA MLEKU

CHLEB KANAPKOWY (mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak)

MASŁO  tłuszcz 82%

SEREK WANILIOWY- ser twarogowy odtłuszczony, cukier, woda, aromat, barwnik – karoteny, śmietanka pasteryzowana

CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka  żytnia razowa 30% drożdże,  sól),

MIÓD

MALINA

BIAŁY BARSZCZ - woda, porcje rosołowe, kwas z kapusty, marchewka, pietruszka, seler, por, mleko 3,2%   mąka pszenna typ, śmietana 30%, sól, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy

KOTLET SCHABOWY DROBIOWY - filet drobiowy, jaja, mąka pszenna typ 500 , bułka tarta, olej rzepakowy100% rafinowany , sól

MINI MARCHEWECZKI

ZIEMNIAKI, KOPEREK

MUS OWOCOWY – przecier z jabłek 50%, przecier z mango 40% z zagęszczonego przecieru, przecier z bananów 9%, sok jabłkowy 1% z zagęszczonego soku, witamina C

MANDARYNKA

Środa

05.10.2022

KAWA MLECZNA - mleko 3,2%, (kawa Anatol, cykoria, żyto(50%)-prażone, cukier)

CHLEB KANAPKOWY (mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak)

MASŁO  tłuszcz 82%

CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka  żytnia razowa 30% drożdże,  sól),

SZYNKA BEZ WĘDZENIA -  mięso wieprzowe 80%, woda, sól, białko sojowe, stabilizatory E451, E450, substancje zagęszczające E407a, E407, E415, glukoza, syrop glukozowy, wzmacniacz smaku E621, przeciwutlenbiacze E316, E301, sól wędzarnicza, białko wieprzowe kolagenowe, białko krwi wieprzowej ( hemoglobina ), regulatory kwasowości E262, E331,hydrolizat białka sojowego, aromaty, substancja konserwująca E250, OGÓREK ZOELONY, POMIDOR, RZODKIEWKA, PAPRYKA CZERWONA, SZCZYPIORE, SAŁATA

MARCHEWKA

POMIDOROWA - woda, porcje rosołowe, koncentrat pomidorowy 30% , marchewka, pietruszka, seler, por, mleko 3,2%  , mąka pszenna typ 500, śmietana 30%, sól

RYBA SMAŻONA -  ryba miruna, jaja, mąka pszenna typ 500, bułka tarta, olej rzepakowy100% rafinowany, sól

SURÓWKA Z PORY -  por, ogórek kiszony, jabłko, śmietana 30% , cukier

ZIEMNIAKI, KOPEREK

DROŻDZOWE – mąka pszenna typ 500, rabarbar,  mleko 3,2%, drożdże, jajka, , masło roślinne ( zawartość tłuszczu 80% ;   oleje roślinne: słonecznikowy 24%, rzepakowy;   tłuszcze roślinne: palmowy, kokosowy;   woda, serwatka w  proszku, emulgatory, regulator kwasowości, aromat, witaminy: A i D,  barwnik; aromat, cukier

Czwartek

06.10.2022

MLEKO – mleko 3,2%

CHLEB KANAPKOWY (mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak)

MASŁO  tłuszcz 82%

ZÓŁTY SER królewski – mleko, sól, kultury bakterii, barwnik

CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka  żytnia razowa 30% drożdże,  sól),

DŻEM – wiśnie 40%, cukier woda, substancje żelujące,- pektyny, substancje zagęszczające – guma guar, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, cytryniany sodu

WINOGRON

ZACIERKI NA ROSOLE - woda, porcje rosołowe, mąka pszenna typ 500, mleko 3,2%, jaja, marchewka, pietruszka, seler,  por, natka, sól

PULPETY W JARZYNACH - woda, mięso łopatka, marchew, pietruszka, seler, por, jaja, bułka czerstwa, cebula, mąka pszenna typ 500, mleko 3,2%, śmietana 30% sól, pieprz

OGÓREK ZIELINY

ZIEMNIAKI, KOPEREK

JOGURT- owoc 9% ( truskawka 7%, sok truskawkowy z koncentratu, 1,8%, poziomki 0,2%), cukier, koncentrat z soku z buraków czerwonych, aromat, żywe kultury bakterii

JABŁUSZKA SUSZONE

Piątek

07.10.2022

KAWA MLECZNA - mleko 3,2%, (kawa Anatol, cykoria, żyto(50%)-prażone, cukier)

CHLEB KANAPKOWY (mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak)

MASŁO  tłuszcz 82%

KRAKOWSKA GRUBA – mięswo wieprzowe, skórki wieprzowe, sól, mąka ziemni8aczana, błonnik bambusowy, przyprawy ( kminek, pieprz, czosnek ), wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, dekstroza, ekstrakty przypraw, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, substancja konserwująca gluten, mleko ( łącznie z laktozą ), soja, seler, gorczyca.

CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka  żytnia razowa 30% drożdże,  sól),

JAJKIO,  SZCZYPIOR

MANDARYNKA

KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY - woda, kapusta kiszona, mięso szynka b/k, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, por, mąka pszenna typ 500, olej rzepakowy 100% rafinowany, sól, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy

RYŻ ZAPIEKANY Z JABŁKIEM - ryż, jabłka, śmietana 30% , cukier, sól

KOMPOT - woda, śliwka, czarna porzeczka, rabarbar, jabłka

BANAN

Data dodania: 2021-12-06 07:20:41
Data edycji: 2022-10-03 14:58:29
Ilość wyświetleń: 1233

Nasi Partnerzy

Bądź z nami
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Logo Facebook
Facebook