Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Menu stołówki

Jadłospis
Dzień Menu

Poniedziałek

27.10.2025

ŚNIADANIE:

KAWA MLECZNAmleko 3,2%, (kawa Anatol, cykoria, żyto(50%)-prażone, cukier)} HERBATA

CHLEB KANAPKOWY {(mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak)}

 Z MASŁEM   { tłuszcz 82% }}, FILET ZAPIEKANY NA MAŚLE – filet z piersi kurczaka, ze skórą 96%, sól, soda zmodyfikowana, stabilizatory: tri fosforany, di fosforany, polifosforany, celuloza: białko sojowe, substancje zagęszczające ; guma ksantonowa, glukoza, maltodakstryna, białko wieprzowe, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, aromaty, masło 1,2%, ekstrakty owoców i warzyw, substancja konserwująca: azotyn  sodu, POMIDOR, SZCZYPIOR CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka  żytnia razowa 30% drożdże,  sól), Z MASŁEM  { tłuszcz 82%}, OGÓRKIEM ZIELONYM

MANDARYNKA

OBIAD:

ŻUREK Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ I JAJKIEM - woda, ziemniaki, biała kiełbasa ( mięso wieprzowe 83%, woda, sól, białko sojowe, błonnik, pszenny, aromaty, regulatory kwasowości, glukoza, przyprawy, przeciwutleniacz, substancja konserwująca azotyn sodu ), żurek staropolski ( woda, mąka  żytnia, sól, czosnek suszony), śmietana 30%, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, sól

RYŻ ZAPIEKANY Z JABŁKIEM - ryż, jabłka, śmietana 30% , cukier, sól

KOMPOT – woda, śliwka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, truskawka, cukier

WINOGRON

PODWIECZOREK:

BUŁECZKA Z MASŁEM   { tłuszcz 82% }

TWAROŻEK NA SŁODKO- biały ser półtłusty ( mleko, kultury bakterii fermentacji mlekowej), śmietana 30% , sól, cukier}

HERBATA

Wtorek

28.10.2025

ŚNIADANIE:

ZBOŻOWE KÓLKA MIODOWE-kaszki 40% ( kukurydziana, ryżowa), mąka pszenna,graham 31%, cukier, miód 5%, glukoza, olej słonecznikowy, ekstrakt ze słodu JĘCZMIENNEGO, emulgator: lecytyny ( ze słonecznika), produkt może zawierać: ORZESZKI ARACHIDOWE, INNE ORZECHY I MLEKO.,  HERBATA

CHLEB KANAPKOWY {(mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak)}, Z MASŁEM   { tłuszcz 82% }, ZÓŁTY SER królewski – mleko, sól, kultury bakterii, barwnik CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka  żytnia razowa 30% drożdże,  sól)  Z MASŁEM   { tłuszcz 82% }, DŻEM Z TRUSKAWEK – truskawki, woda, substancja słodząca-ksylitol, substancja żelująca-pektyna, regulator kwasowości-kwas cytrynowy

GRUSZKA

OBIAD:

ZUPA POMIDOROWA Z  MAKARONEM- woda, porcje rosołowe, koncentrat pomidorowy 30% , marchewka, pietruszka, seler, por, mleko 3,2%  , mąka pszenna typ 500, śmietana 30%, sól, MAKARON RYŻ - semolina z PSZENICY durum.  Zawiera SOJĘ, JAJA.

Z KOTLECIKI  DROBIOWE –  filet z kurczaka, papryka świeża, pieczarka, cebula, natka pietruszki, jaja, mąka ziemniaczana, sól,  pieprz olej rzepakowy100% rafinowany

SURÓWKA Z PEKIŃSIEJ KAPUSTY - pekińska kapusta, jabłko, marchewka, śmietana 30%, sól, cukier, kwasek cytrynowy

ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM

HERBATA OWOCOWA

PODWIECZOREK:

KISIEL – woda, skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromaty, ekstrakt z czarnej marchwi, barwnik kurkumina, witamina c, proszek truskawkowy

CHRUPKI KUKURYDZIANE

Środa

29.10.2025

ŚNIADANIE:

KAWA MLECZNAmleko 3,2%, (kawa Anatol, cykoria, żyto(50%)-prażone, cukier)} HERBATA

CHLEB KANAPKOWY {(mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak)} Z MASŁEM { tłuszcz 82% , FILET ZAPIEKANY NA MAŚLE – filet z piersi kurczaka, ze skórą 96%, sól, soda zmodyfikowana, stabilizatory: tri fosforany, di fosforany, polifosforany, celuloza: białko sojowe, substancje zagęszczające ; guma ksantonowa, glukoza, maltodakstryna, białko wieprzowe, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, aromaty, masło 1,2%, ekstrakty owoców i warzyw, substancja konserwująca: azotyn  sodu. , CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka  żytnia razowa 30% drożdże,  sól), Z MASŁEM { tłuszcz 82% }, SAŁATA, RZODKIEWKA, OGÓREK KONSERWOWY

MARCHEWKA

OBIAD:

CZERWONY BARSZCZ - woda, porcje rosołowe, buraczki czerwone, marchewka, pietruszka, seler, por, mleko 3,2%, mąka pszenna typ 500, śmietana 30%, cukier, sól, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, kwasek cytrynowy

KOTLETY RYBNE- ryba miruna, jajka, sól, pieprz, bułka tarta, olej rzepakowy100% rafinowany

SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY - kapusta kiszona, jabłko, marchewka olej rzepakowy100% rafinowany , cukier

ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM

HERBATA

PODWIECZOREK:

MURZYNEK - mąka pszenna typ 500 , jaja, cukier, olej rzepakowy100% rafinowany ( w 100g produktu    tłuszczu 100g), mleko  3,2%, powidła, kakao, soda oczyszczona

SOCZEK 100% – sok i przeciery z zagęszczonych soków przecierów owocowych: sok jabłkowy 85,4%, sok mandarynkowy 7%,

SOCZEK 100% - sok jabłkwy 100% z soku zagęszczonego

Czwartek

30.10.2025

ŚNIADANIE:

MLEKO  mleko 3,2%, HERBATA

CHLEB KANAPKOWY {(mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak)} Z MASŁEM { tłuszcz 82%},* SEREK ALMETTE – ser twarogowy, odtłuszczone mleko w proszku, sól, regulator kwasowości gluten, SOJĘ, GORCZYCĘ, MLEKO Z LAKTOZĄ, CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka  żytnia razowa 30% drożdże,  sól), Z MASŁEM { tłuszcz 82% } MIÓD

JABŁKO

OBIAD:

DYNIOWA – woda, dynia, marchewka, pietruszka, por, seler, ziemniaki, śmietana, cukier, gałka muszkatołowa, sól, pieprz

LAZANIA - MAKARON ŁAZANKI – mąka makaronowa PSZENNA, Produkt może zawierać JAJA. Łpoatka, cebula, pomidory, śmietana, sól, pieprz, papryka czerwona.

OGÓREK KISZONY

HERBATA

PODWIECZOREK:

JOGURT

SUSZONE JABŁKO

Piątek

31.10.2025

ŚNIADANIE:

KAWA MLECZNAmleko 3,2%, (kawa Anatol, cykoria, żyto(50%)-prażone, cukier)}HERBATA

CHLEB KANAPKOWY {(mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak)} Z MASŁEM { tłuszcz 82%},  SZYNKA GOTWANA- mięso wieprzowe 70%, woda, sól, stabilizatory E451, E450, E452, E331, substancje zagęszczające EI420, E4C7, EI422, glukoza, maltodekstrytna, cukier, BIAŁKO SOJOWE, i wieprzowe, wzmacniacz smaku E316, przeciwutleniacz E316, BŁONNIK PSZENNY, bezglutenowy, aromaty, aromat dymu wędzarniczego, ekstrakty przypraw ( SELER), substancja konserwująca E250, OGÓREK ZIELONY, POMIDORKI KOKTAJLOWE,  CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka  żytnia razowa 30% drożdże,  sól), Z MASŁEM{ tłuszcz 82% } RZODKIEWKĄ

BANAN

OBIAD:

KRUPNIK - woda, kasza jęczmienna, szynka b/k, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana 30%, sól, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy

PLACUSZKI Z JABŁKIEM - mleko 3,2%, woda, mąka pszenna typ 500, jabłka, jaja, sól, olej rzepakowy100% rafinowany, cukier puder

KOMPOT – woda, śliwka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, truskawka, cukier

PODWIECZOREK:

LUBISIE

SOCZEK WITAMINKA- sok jabłkowy 42%, z soku zagęszczonego, przeciery: marchwiowy (20%), jabłkowy 13%), bananowy(8%), woda, witaminy: C, i E, aromaty.

 

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE Z PRZYCZYN OD NAS NIE ZALEŻNYCH

Data dodania: 2021-12-06 07:20:41
Data edycji: 2025-10-27 08:36:20
Ilość wyświetleń: 3977

Nasi Partnerzy

Bądź z nami
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej