87-800 Włocławek
ul. Radosna 3
Dzień | Menu |
Poniedziałek 03.04.2023 |
KAWA MLECZNA - mleko 3,2%, (kawa Anatol, cykoria, żyto(50%)-prażone, cukier) CHLEB KANAPKOWY (mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak) MASŁO tłuszcz 82% SZYNKA DZIADKA – szynka wieprzowa, sól, regulator kwasowości E331, glukoza, przeciwutleniacz E316, aromat dymu wędzarniczego substancja konserwująća E250 CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka żytnia razowa 30% drożdże, sól), OGÓREK ZIELONY ZUPA BROKUŁOWA - woda, ziemniaki, brokuł świeży, marchewka pietruszka, seler por, mleko 3,2%, mąka pszenna typ 500, śmietana 30%, sól KLUSKI Z SEREM – makaron, boczek z cebulką, biały ser, sól KOMPOT - woda, śliwka, czarna porzeczka, rabarbar, jabłka CHAŁKA Z MASEŁKIEM HERBATA |
Wtorek 04.04.2023 |
PŁATKI NA MLEKU - ZBOŻOWE KÓLKA MIODOWE-kaszki 40% ( kukurydziana, ryżowa), mąka pszenna,graham 31%, cukier, miód 5%, glukoza, olej słonecznikowy, ekstrakt ze słodu JĘCZMIENNEGO, emulgator: lecytyny ( ze słonecznika), produkt może zawierać: ORZESZKI ARACHIDOWE, INNE ORZECHY I MLEKO. CHLEB KANAPKOWY (mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak) MASŁO tłuszcz 82% SEREK ALMETTE – ser twarogowy, odtłuszczone mleko w proszku, sól, regulator kwasowości CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka żytnia razowa 30% drożdże, sól), DŻEM Z TRUSKAWEK – truskawki, woda, substancja słodząca-ksylitol, substancja żelująca-pektyna, regulator kwasowości-kwas cytrynowy MANDARYNKA ZUPA SZCZAWIOWA - woda, marchew, pietruszka, seler, por, szczaw (szczaw, woda, sól), ziemniaki, mąka pszenna typ 500, śmietana 30% SPAGHETTI - makaron spaghetti, mięso łopatka, woda, pomidor puszka, cebula, czosnek, oregano, olej rzepakowy100% rafinowany, sól, pieprz SOCZEK 100% – sok i przeciery z zagęszczonych soków przecierów owocowych: sok jabłkowy 85,4%, sok mandarynkowy 7%, sok ananasowy 5%, sok pomarańczowy 1,4%, przecier bananowy 1,2%, BATON FLIPS – mąka 33% (kukurydziana, ryżowa, pszenna pełnoziarnista), substancje słodzące: maltitole, rozpuszczalny błonnik kukurydziany, nieutwardzony tłuszcz roślinny (palmowy nieutwardzony, Thea), w zmiennych proporcjach, odtłuszczone mlejko w proszku, syrop cukru inwertowanego, substancje utrzymujące wilgoć: glicerol, sorbitole; karmel 3% (skarmelizowany cuikier), orzech arachidowy, nierafinowany cukier trzcinowy, serwatka proszku (z mleka), olej słonecznikowy, sól morska , kakao, aromaty, emulgator lecytyny ( z soi). |
Środa 05.04.2023 |
MLEKO– mleko 3,2%, KAKAO CHLEB KANAPKOWY (mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak) MASŁO tłuszcz 82% CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka żytnia razowa 30% drożdże, sól), ŻUREK - woda, ziemniaki, biała kiełbasa ( mięso wieprzowe 83%, woda, sól, białko sojowe, błonnik, pszenny, aromaty, regulatory kwasowości, glukoza, przyprawy, przeciwutleniacz, substancja konserwująca azotyn sodu ), żurek staropolski ( woda, mąka żytnia, sól, czosnek suszony), śmietana 30%, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, sól BIAŁA KIEŁBASA JAJKO SZYNECZKA SAŁATKA WARZYWNA – marchewka, pietruszka, seler, por, ziemniak, jajko, jabłko, ogórek kiszony, groszek zielony, majonez, sól, pieprz MAZURKI - mąka pszenna typ 500 , jaja, masło roślinne ( zawartość tłuszczu 80% ; oleje roślinne: słonecznikowy 24%, rzepakowy; tłuszcze roślinne: palmowy, kokosowy; woda, serwatka w proszku, emulgatory, regulator kwasowości, aromat, witaminy: A i D, barwnik ), mleko 3,2%, kakao, powidła śliwkowe, cukier, soda oczyszczona SERNIK- biały ser półtłusty ( mleko, kultury bakterii fermentacji mlekowej), mąka pszenna typ 500 , masło roślinne ( zawartość tłuszczu 80% ; oleje roślinne: słonecznikowy 24%, rzepakowy; tłuszcze roślinne: palmowy, kokosowy; woda, serwatka w proszku, emulgatory, regulator kwasowości, aromat, witaminy: A i D, barwnik ), mleko 3,2%, olej rzepakowy100% rafinowany ( w 100g produktu tłuszczu 100g), jaja, sernix / budyń waniliowy, cukier, proszek do pieczenia ( substancje spulchniając: difosforany, węglany sodu ) BABECZKI HERBATA |
Czwartek 06.04.2023 |
MLEKO– mleko 3,2%, CHLEB KANAPKOWY (mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak) MASŁO tłuszcz 82% ZÓŁTY SER królewski – mleko, sól, kultury bakterii, barwnik CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka żytnia razowa 30% drożdże, sól), JAJKO, SZCZYPIOR MARCHEWKA KOPERKOWA - woda, koper, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, por, mleko 3,2% , mąka pszenna typ 500 , śmietana 30% , sól GULASZ WOŁOWY ( I ) – woda, mięso wołowina b/k, cebula, mąka pszenna typ 500 , sól, pieprz, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, olej rzepakowy100% rafinowany KASZA OGÓREK KISZONY JOGURT |
Piątek 07.04.2023 |
KAWA MLECZNA - mleko 3,2%, (kawa Anatol, cykoria, żyto(50%)-prażone, cukier) CHLEB KANAPKOWY (mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak) MASŁO tłuszcz 82% SZYNKÓWKA – mięso wieprzowe 51%, woda, sól, ekstrakty przypraw, aromat białka, zwierzece wieprzowe białka sojowe, koncentrat białka sojowego, błonnik pszenny, stabilizatory: E1420, E452, E451, W450, E327, E262, przeciwutleniacze: E392, E316, E306, E301, wzmacniacz smaku E621, substancje żelujące E415, e404A, regulator kwasowości: E325, substancja konserwująca E250 CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka żytnia razowa 30% drożdże, sól), JABŁKO ZUPA SOCZEWICOWA - woda, soczewica czerwona, boczek wędzony surowy( boczek wieprzowy 87%, woda, sól, syrop, glukozowy, stabilizatory, aromat, przyprawy ( seler), przeciwutleniacze, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, por, mąka pszenna typ 500, olej rzepakowy 100% rafinowany, cebula, czosnek, sól PLACUSZKI Z JABŁKIEM - mleko 3,2%, woda, mąka pszenna typ 500, jabłka, jaja, sól, olej rzepakowy100% rafinowany, cukier puder MUS-DRUGIE ŚNIADANIE – jabłko 64%, dynia 18%, banan 18%, Wit C. CIASTKO |
87-800 Włocławek
ul. Radosna 3