87-800 Włocławek
ul. Radosna 3

| Dzień | Menu | 
| Poniedziałek 27.10.2025 | ŚNIADANIE: KAWA MLECZNA - mleko 3,2%, (kawa Anatol, cykoria, żyto(50%)-prażone, cukier)} HERBATA CHLEB KANAPKOWY {(mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak)} Z MASŁEM { tłuszcz 82% }}, FILET ZAPIEKANY NA MAŚLE – filet z piersi kurczaka, ze skórą 96%, sól, soda zmodyfikowana, stabilizatory: tri fosforany, di fosforany, polifosforany, celuloza: białko sojowe, substancje zagęszczające ; guma ksantonowa, glukoza, maltodakstryna, białko wieprzowe, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, aromaty, masło 1,2%, ekstrakty owoców i warzyw, substancja konserwująca: azotyn sodu, POMIDOR, SZCZYPIOR CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka żytnia razowa 30% drożdże, sól), Z MASŁEM { tłuszcz 82%}, OGÓRKIEM ZIELONYM MANDARYNKA OBIAD: ŻUREK Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ I JAJKIEM - woda, ziemniaki, biała kiełbasa ( mięso wieprzowe 83%, woda, sól, białko sojowe, błonnik, pszenny, aromaty, regulatory kwasowości, glukoza, przyprawy, przeciwutleniacz, substancja konserwująca azotyn sodu ), żurek staropolski ( woda, mąka żytnia, sól, czosnek suszony), śmietana 30%, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, sól RYŻ ZAPIEKANY Z JABŁKIEM - ryż, jabłka, śmietana 30% , cukier, sól KOMPOT – woda, śliwka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, truskawka, cukier WINOGRON PODWIECZOREK: BUŁECZKA Z MASŁEM { tłuszcz 82% } TWAROŻEK NA SŁODKO- biały ser półtłusty ( mleko, kultury bakterii fermentacji mlekowej), śmietana 30% , sól, cukier} HERBATA | 
| Wtorek 28.10.2025 | ŚNIADANIE: ZBOŻOWE KÓLKA MIODOWE-kaszki 40% ( kukurydziana, ryżowa), mąka pszenna,graham 31%, cukier, miód 5%, glukoza, olej słonecznikowy, ekstrakt ze słodu JĘCZMIENNEGO, emulgator: lecytyny ( ze słonecznika), produkt może zawierać: ORZESZKI ARACHIDOWE, INNE ORZECHY I MLEKO., HERBATA CHLEB KANAPKOWY {(mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak)}, Z MASŁEM { tłuszcz 82% }, ZÓŁTY SER królewski – mleko, sól, kultury bakterii, barwnik CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka żytnia razowa 30% drożdże, sól) Z MASŁEM { tłuszcz 82% }, DŻEM Z TRUSKAWEK – truskawki, woda, substancja słodząca-ksylitol, substancja żelująca-pektyna, regulator kwasowości-kwas cytrynowy GRUSZKA OBIAD: ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM- woda, porcje rosołowe, koncentrat pomidorowy 30% , marchewka, pietruszka, seler, por, mleko 3,2% , mąka pszenna typ 500, śmietana 30%, sól, MAKARON RYŻ - semolina z PSZENICY durum. Zawiera SOJĘ, JAJA. Z KOTLECIKI DROBIOWE – filet z kurczaka, papryka świeża, pieczarka, cebula, natka pietruszki, jaja, mąka ziemniaczana, sól, pieprz olej rzepakowy100% rafinowany SURÓWKA Z PEKIŃSIEJ KAPUSTY - pekińska kapusta, jabłko, marchewka, śmietana 30%, sól, cukier, kwasek cytrynowy ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM HERBATA OWOCOWA PODWIECZOREK: KISIEL – woda, skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromaty, ekstrakt z czarnej marchwi, barwnik kurkumina, witamina c, proszek truskawkowy CHRUPKI KUKURYDZIANE | 
| Środa 29.10.2025 | ŚNIADANIE: KAWA MLECZNA - mleko 3,2%, (kawa Anatol, cykoria, żyto(50%)-prażone, cukier)} HERBATA CHLEB KANAPKOWY {(mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak)} Z MASŁEM { tłuszcz 82% , FILET ZAPIEKANY NA MAŚLE – filet z piersi kurczaka, ze skórą 96%, sól, soda zmodyfikowana, stabilizatory: tri fosforany, di fosforany, polifosforany, celuloza: białko sojowe, substancje zagęszczające ; guma ksantonowa, glukoza, maltodakstryna, białko wieprzowe, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, aromaty, masło 1,2%, ekstrakty owoców i warzyw, substancja konserwująca: azotyn sodu. , CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka żytnia razowa 30% drożdże, sól), Z MASŁEM { tłuszcz 82% }, SAŁATA, RZODKIEWKA, OGÓREK KONSERWOWY MARCHEWKA OBIAD: CZERWONY BARSZCZ - woda, porcje rosołowe, buraczki czerwone, marchewka, pietruszka, seler, por, mleko 3,2%, mąka pszenna typ 500, śmietana 30%, cukier, sól, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, kwasek cytrynowy KOTLETY RYBNE- ryba miruna, jajka, sól, pieprz, bułka tarta, olej rzepakowy100% rafinowany SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY - kapusta kiszona, jabłko, marchewka olej rzepakowy100% rafinowany , cukier ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM HERBATA PODWIECZOREK: MURZYNEK - mąka pszenna typ 500 , jaja, cukier, olej rzepakowy100% rafinowany ( w 100g produktu tłuszczu 100g), mleko 3,2%, powidła, kakao, soda oczyszczona SOCZEK 100% – sok i przeciery z zagęszczonych soków przecierów owocowych: sok jabłkowy 85,4%, sok mandarynkowy 7%, SOCZEK 100% - sok jabłkwy 100% z soku zagęszczonego | 
| Czwartek 30.10.2025 | ŚNIADANIE: MLEKO mleko 3,2%, HERBATA CHLEB KANAPKOWY {(mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak)} Z MASŁEM { tłuszcz 82%},* SEREK ALMETTE – ser twarogowy, odtłuszczone mleko w proszku, sól, regulator kwasowości gluten, SOJĘ, GORCZYCĘ, MLEKO Z LAKTOZĄ, CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka żytnia razowa 30% drożdże, sól), Z MASŁEM { tłuszcz 82% } MIÓD JABŁKO OBIAD: DYNIOWA – woda, dynia, marchewka, pietruszka, por, seler, ziemniaki, śmietana, cukier, gałka muszkatołowa, sól, pieprz LAZANIA - MAKARON ŁAZANKI – mąka makaronowa PSZENNA, Produkt może zawierać JAJA. Łpoatka, cebula, pomidory, śmietana, sól, pieprz, papryka czerwona. OGÓREK KISZONY HERBATA PODWIECZOREK: JOGURT SUSZONE JABŁKO | 
| Piątek 31.10.2025 | ŚNIADANIE: KAWA MLECZNA - mleko 3,2%, (kawa Anatol, cykoria, żyto(50%)-prażone, cukier)}HERBATA CHLEB KANAPKOWY {(mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak)} Z MASŁEM { tłuszcz 82%}, SZYNKA GOTWANA- mięso wieprzowe 70%, woda, sól, stabilizatory E451, E450, E452, E331, substancje zagęszczające EI420, E4C7, EI422, glukoza, maltodekstrytna, cukier, BIAŁKO SOJOWE, i wieprzowe, wzmacniacz smaku E316, przeciwutleniacz E316, BŁONNIK PSZENNY, bezglutenowy, aromaty, aromat dymu wędzarniczego, ekstrakty przypraw ( SELER), substancja konserwująca E250, OGÓREK ZIELONY, POMIDORKI KOKTAJLOWE, CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka żytnia razowa 30% drożdże, sól), Z MASŁEM{ tłuszcz 82% } RZODKIEWKĄ BANAN OBIAD: KRUPNIK - woda, kasza jęczmienna, szynka b/k, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana 30%, sól, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy PLACUSZKI Z JABŁKIEM - mleko 3,2%, woda, mąka pszenna typ 500, jabłka, jaja, sól, olej rzepakowy100% rafinowany, cukier puder KOMPOT – woda, śliwka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, truskawka, cukier PODWIECZOREK: LUBISIE SOCZEK WITAMINKA- sok jabłkowy 42%, z soku zagęszczonego, przeciery: marchwiowy (20%), jabłkowy 13%), bananowy(8%), woda, witaminy: C, i E, aromaty. | 
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE Z PRZYCZYN OD NAS NIE ZALEŻNYCH

87-800 Włocławek
ul. Radosna 3
 
	




