Czcionka:

A+A-

Kontrast:

Menu stołówki

Jadłospis
Dzień Menu

Poniedziałek

23.01.2023

KAWA MLECZNA - mleko 3,2%, (kawa Anatol, cykoria, żyto(50%)-prażone, cukier)

CHLEB KANAPKOWY (mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak)

MASŁO  tłuszcz 82%

POLĘDWICA SOPOCKA DROBIOWA – mięso drobiowe 40% (mięso z kurczaka 30%, mięso z indyka 10% ), woda, skórki wieprzowe, skrobia ziemniaczana, białko sojowe, sól, substancje zagęszczające ( E 407, E425), maltodekstryna, glukoza, stabilizatory (E451, E262), wzmacniacz smaku E621,  przeciwutleniacz E316, aromaty, substancje konserwujące E250

CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka  żytnia razowa 30% drożdże,  sól),                                  

POMIDOR, SZCZYPIOR

BANAN

BARSZCZ UKRAIŃSKI - woda, buraczki czerwone, porcje rosołowe, fasola, kapusta biała, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler , por, mleko 3,2%  , mąka pszenna typ 500, śmietana 30%, cukier, sól, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, kwasek cytrynowy

KLUSKI Z SEREM I SŁONINĄ- mąka pszenna typ 500, jaja, mleko 3,2%, biały ser półtłusty ( mleko, kultury bakterii fermentacji mlekowej), słonina, sól

KOMPOT - woda, śliwka, czarna porzeczka, rabarbar, jabłka

BUŁKA Z PASZTETOWĄ I OGÓRKIEM KISZONYM

Wtorek

24.01.2023

PŁATKI NA  MLEKU

CHLEB KANAPKOWY (mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak)

MASŁO  tłuszcz 82%

SEREK ALMETTE – ser twarogowy, odtłuszczone mleko w proszku, sól, regulator kwasowości

CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka  żytnia razowa 30% drożdże,  sól),

JAJKO, SZCZYPIOR

JABŁKO

POMIDOROWA - woda, porcje rosołowe, koncentrat pomidorowy 30% , marchewka, pietruszka, seler, por, mleko 3,2%  , mąka pszenna typ 500, śmietana 30%, sól

FARSZ WOŁOWY – wołowina z/k, marchew, pietruszka, seler, por, sól, pieprz

SAŁATA ZE ŚMIETANĄ – sałata, śmietana 30%, cukier, sól, kwasek cytrynowy

ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM

BUDYŃ – mleko 3,2%, skrobia ( kukurydziana, ziemniaczana ), skrobia modyfikowana ziemniaczana, aromat, barwniki: ryboflawiny, Anetto

WINOGRONO

Środa

25.01.2023

KAWA MLECZNA - mleko 3,2%, (kawa Anatol, cykoria, żyto(50%)-prażone, cukier)

CHLEB KANAPKOWY (mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak)

MASŁO  tłuszcz 82%

POLĘDWICA MIODOWA – mięśo z kurczaka 44%, woda, skórki wieprzowe 6%, mięso z inyka 5%, skrobia  ziemniaczana, sól, serwatka (z mleka), białko sojowe, błonnik pszenny bezglutenowy, miód 0,4%, substancje zagęszczające E407, E425, maltodekstryna, glukoza, stabilizatory: E451, E262, E327, przeciwutleniacze E316, E301, wzmacniacze smaku: E621, E635, cebula, hydrolizat białka roślinnego (słonecznika i kukurydzy), regulatory kwasowości: E331, E261, E326, ekstrakty przypraw(zawiera seler), aromaty, substancja konserwująca E250

CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka  żytnia razowa 30% drożdże,  sól),

OGÓREK ZIELONY

BIAŁY BARSZCZ - woda, porcje rosołowe, kwas z kapusty, marchewka, pietruszka, seler, por, mleko 3,2%   mąka pszenna typ, śmietana 30%, sól, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy

SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY - kapusta kiszona, jabłko, marchewka olej rzepakowy100% rafinowany , cukier

ZIEMNIAKIM, KOPERERK

SOCZEK 100% – sok i przeciery z zagęszczonych soków przecierów owocowych: sok jabłkowy 85,4%, sok mandarynkowy 7%, sok ananasowy 5%, sok pomarańczowy  1,4%, przecier bananowy 1,2%,

CIASTKO

Czwartek

26.01.2023

MLEKO – mleko 3,2%

CHLEB KANAPKOWY (mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak)

MASŁO  tłuszcz 82%

ZÓŁTY SER królewski – mleko, sól, kultury bakterii, barwnik

CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka  żytnia razowa 30% drożdże,  sól),

DŻEM

OGÓREK ZIELONY

KRUPNIK - woda, kasza jęczmienna, szynka b/k, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana 30%, sól, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy

KLOPS - mięso wieprzowe ( łopatka ), bułka czerstwa, marchewka, papryka, groszek konserwowy, jaja, cebula, majeranek, sól, pieprz

WARZYWA NA PATELNIĘ – brokuł, ziemniaki talarki, cebula kostka, marchew plastry, fasola  żółta, kukurydza, papryka czerwona paski.

MANDARYNKA, CHRUPKI

Piątek

27.01.2023

KAWA MLECZNA - mleko 3,2%, (kawa Anatol, cykoria, żyto(50%)-prażone, cukier)

CHLEB KANAPKOWY (mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak)

CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka  żytnia razowa 30% drożdże,  sól),

PARÓWKA – kolagenowe, aromaty, przyprawy, regulatory kwasowości, przeciwutleniacz, substancja konserwująca.  mięso wieprzowe z szynki 93%, sól, białko wieprzowe

KETCHUP

WINOGRONO

ŻUREK - woda, ziemniaki, biała kiełbasa ( mięso wieprzowe 83%, woda, sól, białko sojowe, błonnik, pszenny, aromaty, regulatory kwasowości, glukoza, przyprawy, przeciwutleniacz, substancja konserwująca azotyn sodu ), żurek staropolski ( woda, mąka  żytnia, sól, czosnek suszony), śmietana 30%, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, sól

SPAGHETTI -  makaron spaghetti, mięso łopatka, woda, pomidor puszka, cebula, czosnek, oregano, olej rzepakowy100% rafinowany, sól, pieprz

DANIO – twaróg odtłuszczony z mleka, śmietanka, woda, cukier, skrobia modyfikowana, srop glukozowo – fruktozowy, naturalny aromat waniliowy, żelatyna
Data dodania: 2021-12-06 07:20:41
Data edycji: 2023-01-22 14:05:16
Ilość wyświetleń: 1899

Nasi Partnerzy

Bądź z nami
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Logo Facebook
Facebook