Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Menu stołówki

Jadłospis
Dzień Menu

Poniedziałek

15.09.2025

ŚNIADANIE:
KAWA MLECZNA - mleko 3,2%, (kawa Anatol, cykoria, żyto(50%)-prażone, cukier)} HERBATA
CHLEB KANAPKOWY {(mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak)}
Z MASŁEM { tłuszcz 82% }}, KIEŁBASA SZYNKOWA JBB- mięso wieprzowe 57% ( w tym z szynki 37%), woda, skrobia ziemniaczana, sól, bialko sojowe, wzmacniacze smaku E407, E635, stabilizatory E450, E451, E452, maltodekstryna, białka mleka, laktoza z mleka, regulatory kwasowości E326, E261, substancje zagęszczające E407, E412, E415, przyprawy, ekstrakty przypraw( zawierają seler), błonnik roślinny (grochowy, owsiany, bezglutenowy), glukoza, białko wieprzowe, olej rzepakowy, armaty, cukier, przeciwutleniacze askorbinian soduizoaskorbinian sodu, substancja konserwująca azotyn sodu. Produkt może zawierać zboża zawierające gluten PSZENNY, OWSIANY, jaja, gorczycę, POMIDOR, SZCZYPIOR, CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka żytnia razowa 30% drożdże, sól), Z MASŁEM { tłuszcz 82%}, OGÓREK ZIELONY
GRUSZKA
OBIAD:
ZUPA OGÓRKOWA - woda, ogórek kiszony, porcje rosołowe, ziemniak, marchewka, pietruszka, seler, por, mleko 3,2% , mąka pszenna typ 500, śmietana 30%, sól
NALEŚNIKI – CIASTO – mleko 3,2%, woda, mąka pszenna typ 500, jaja, sól, olej rzepakowy100% rafinowany, FARSZ - biały ser półtłusty ( mleko, kultury bakterii fermentacji mlekowej), słonina, sól, śmietana 30%, cukier, sól
KOMPOT – woda, śliwka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, truskawka, cukier
BORÓWKA
PODWIECZOREK:
CHLEB KANAPKOWY {(mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak)}, HERBATA
PARÓWKI Z SZYNKI JBB-mięso wieprzowe z szynki ( 90%), woda, sól, błonnik roślinny( PszENNY bezglutenowy, grochowy, babki jajowatej), skrobia modyfikowana ziemniaczana, aromaty, przyprawy, ekstrakty przypraw, cukier, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu, . Produkt może zawierać: SOJĘ, MLEKO, JAJA, SELER, GORCZYCĘ.
SOCZEK ZE SŁOMKĄ – sok jabłkowy 88%, sok malinowy 12%.
SOCZEK ZE SŁOMKĄ – sok jabłkowy NFC 100%

Wtorek

16.09.2025

ŚNIADANIE:
PŁATKI RYŻOWE NA MLEKU – mleko 3,2%, HERBATA
CHLEB KANAPKOWY {(mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak)}, Z MASŁEM { tłuszcz 82% } TWAROŻEK NA SŁODKO - biały ser półtłusty ( mleko, kultury bakterii fermentacji mlekowej), śmietana 30% , sól, cukier}, Z MASŁEM { tłuszcz 82% }, JAJKIEM, SZCZYPIORKIEM
WINOGRONO
OBIAD:
CZERWONY BARSZCZ Z ZIEMNIAKAMI- woda, porcje rosołowe, buraczki czerwone,ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, por, mleko 3,2%, mąka pszenna typ 500, śmietana 30%, cukier, sól, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, kwasek cytrynowy
LECZO - woda, mięso szynka b/k, papryka świeża, cukinia, cebula, pomidor / koncentrat pomidorowy 30%), mąka pszenna typ 500, mleko 3,2% , sól, pieprz
OGÓREK KISZONY
SOK OWOCOWY- 70% sok z jabłkowy, 30% sok śliwkowy
PODWIECZOREK:
JOGURT- owoc 9% ( truskawka 7%, sok truskawkowy z koncentratu, 1,8%, poziomki 0,2%), cukier, koncentrat z soku z buraków czerwonych, aromat, żywe kultury bakterii
JABŁKO

Środa

17.09.2025

ŚNIADANIE:
KAWA MLECZNA - mleko 3,2%, (kawa Anatol, cykoria, żyto(50%)-prażone, cukier)} HERBATA
CHLEB KANAPKOWY {(mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak)} Z MASŁEM { tłuszcz 82% }, SZYNKA SZLACHECKA – mięso wieprzowe 77%, woda, sól, stabilizatory E450, E451, E452, substancja zagęszczająca E407a, wzmacniacz smaku E621, skrobia, maltodekstryna, przeciwutleniacz E316, aromat, substancja konserwująca E250.

PRODUKT MOŻE ZAWIERAĆ: GLUTEN, SOJĘ, GORCZYCĘ, MLEKO Z LAKTOZĄ, SELER, SEZAM, JAJA, RUKOLA, POMIDORKI KOKTAJLOWE, PAPRYKA, CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka żytnia razowa 30% drożdże, sól), Z MASŁEM { tłuszcz 82% }, RZODKIEWKA, SZCZYPIOREK
MALINA
OBIAD:
WIŚNIOWA - woda, wiśnie mrożone lub świeże, mleko 3,2% , mąka pszenna typ 500, śmietana 30%, cukier, sól
RYBA PO GRECKU – ryba miruna, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula jaja, mąka pszenna typ 500, bułka tarta koncentrat pomidorowy 30%, olej rzepakowy100% rafinowany, masło roślinne ( zawartość tłuszczu 80% ; oleje roślinne: słonecznikowy 24 ) ,sól, pieprz
ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM
HERBATA Z CYTRYNĄ
PODWIECZOREK:
POMARAŃCZE, SŁOMKA PTYSIOWA

Czwartek

18.09.2025

ŚNIADANIE:
MLEKO – mleko 3,2%, HERBATA
CHLEB KANAPKOWY {(mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak)} Z MASŁEM { tłuszcz 82% }, ZÓŁTY SER królewski – mleko, sól, kultury bakterii, barwnik, OGÓREK ZIELONY
CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka żytnia razowa 30% drożdże, sól), Z MASŁEM { tłuszcz 82% }, DŻEM – wiśnie 40%, cukier woda, substancje żelujące,- pektyny, substancje zagęszczające – guma guar, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, cytryniany sodu
JABŁKO
OBIAD:
KRUPNIK - woda, kasza jęczmienna, szynka b/k, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana 30%, sól, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy
KLUSKI Z TRUSKAWKAMI- mąka pszenna typ 500 , jaja, truskawki mrożone, śmietana 30%, mleko 3,2%, cukier, sól
KOMPOT – woda, śliwka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, truskawka, cukier
PODWIECZOREK:
DROŻDZOWE Z BORÓWKĄ– mąka pszenna typ 500, borówka, mleko 3,2%, drożdże, jajka, , masło roślinne ( zawartość tłuszczu 80% ; oleje roślinne: słonecznikowy 24%, rzepakowy; tłuszcze roślinne: palmowy, kokosowy; woda, serwatka w proszku, emulgatory, regulator kwasowości, aromat, witaminy: A i D, barwnik; aromat, cukier
SOCZEK ZE SŁOMKĄ – sok jabłkowy 88%, sok malinowy 12%.
SOCZEK ZE SŁOMKĄ – sok jabłkowy NFC 100%

Piątek

19.09.2025

ŚNIADANIE:
KAWA MLECZNA - mleko 3,2%, (kawa Anatol, cykoria, żyto(50%)-prażone, cukier)}HERBATA
CHLEB KANAPKOWY {(mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak)} Z MASŁEM { tłuszcz 82%}, POLĘDWICA Z MAJERANKIEM DROBIOWA Z DODATKIEM WIEPRZOWINY – woda, filet z kurczaka40%, skrobia, skórki wieprzowe 5%, mięso wieprzowe 2%, białko sojowe, sól, stabilizatory E451, E262, substancje zagęszczająceE407, E425, wzmacniacz smaku E621, glukoza, maltodekstryna, aromaty, przeciwutleniacz E316, majeranek 0,15%, substancja konserwująca E250. PRODUKT MOŻE ZAWIERAĆ ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, JAJA, SELER, GORCZYCĘ, MLEKO I PRODUKTY POCHODNE ŁĄCZNIE Z LAKTOZĄ, SAŁATA KARBOWANA, OGÓREK KISZONY, RZODKIEWKA, CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka żytnia razowa 30% drożdże, sól), Z MASŁEM{ tłuszcz 82% } POMIDOREM, SZCZYPIORKIEM
MARCHEWKA, CHRUPKI, SOCZEK
OBIAD:
ZUPA POMIDOROWA RYŻEM- woda, porcje rosołowe, koncentrat pomidorowy 30% , ryż, marchewka, pietruszka, seler, por, mleko 3,2% , mąka pszenna typ 500, śmietana 30%, sól
NUGETSY – filet z kurczaka, mąka, jajko, płatki kukurydziane
FRYTKI
SURÓWKA Z PEKIŃSIEJ KAPUSTY - pekińska kapusta, jabłko, marchewka, śmietana 30%, sól, cukier, kwasek cytrynowy
MIĘTA
PODWIECZOREK:
BANAN

 

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE Z PRZYCZYN OD NAS NIE ZALEŻNYCH

Data dodania: 2021-12-06 07:20:41
Data edycji: 2025-09-15 13:38:38
Ilość wyświetleń: 3804

Nasi Partnerzy

Bądź z nami
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej