87-800 Włocławek
ul. Radosna 3
Dzień | Menu |
Poniedziałek 23.01.2023 |
KAWA MLECZNA - mleko 3,2%, (kawa Anatol, cykoria, żyto(50%)-prażone, cukier) CHLEB KANAPKOWY (mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak) MASŁO tłuszcz 82% POLĘDWICA SOPOCKA DROBIOWA – mięso drobiowe 40% (mięso z kurczaka 30%, mięso z indyka 10% ), woda, skórki wieprzowe, skrobia ziemniaczana, białko sojowe, sól, substancje zagęszczające ( E 407, E425), maltodekstryna, glukoza, stabilizatory (E451, E262), wzmacniacz smaku E621, przeciwutleniacz E316, aromaty, substancje konserwujące E250 CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka żytnia razowa 30% drożdże, sól), POMIDOR, SZCZYPIOR BANAN BARSZCZ UKRAIŃSKI - woda, buraczki czerwone, porcje rosołowe, fasola, kapusta biała, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler , por, mleko 3,2% , mąka pszenna typ 500, śmietana 30%, cukier, sól, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, kwasek cytrynowy KLUSKI Z SEREM I SŁONINĄ- mąka pszenna typ 500, jaja, mleko 3,2%, biały ser półtłusty ( mleko, kultury bakterii fermentacji mlekowej), słonina, sól KOMPOT - woda, śliwka, czarna porzeczka, rabarbar, jabłka BUŁKA Z PASZTETOWĄ I OGÓRKIEM KISZONYM |
Wtorek 24.01.2023 |
PŁATKI NA MLEKU CHLEB KANAPKOWY (mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak) MASŁO tłuszcz 82% SEREK ALMETTE – ser twarogowy, odtłuszczone mleko w proszku, sól, regulator kwasowości CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka żytnia razowa 30% drożdże, sól), JAJKO, SZCZYPIOR JABŁKO POMIDOROWA - woda, porcje rosołowe, koncentrat pomidorowy 30% , marchewka, pietruszka, seler, por, mleko 3,2% , mąka pszenna typ 500, śmietana 30%, sól FARSZ WOŁOWY – wołowina z/k, marchew, pietruszka, seler, por, sól, pieprz SAŁATA ZE ŚMIETANĄ – sałata, śmietana 30%, cukier, sól, kwasek cytrynowy ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM BUDYŃ – mleko 3,2%, skrobia ( kukurydziana, ziemniaczana ), skrobia modyfikowana ziemniaczana, aromat, barwniki: ryboflawiny, Anetto WINOGRONO |
Środa 25.01.2023 |
KAWA MLECZNA - mleko 3,2%, (kawa Anatol, cykoria, żyto(50%)-prażone, cukier) CHLEB KANAPKOWY (mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak) MASŁO tłuszcz 82% POLĘDWICA MIODOWA – mięśo z kurczaka 44%, woda, skórki wieprzowe 6%, mięso z inyka 5%, skrobia ziemniaczana, sól, serwatka (z mleka), białko sojowe, błonnik pszenny bezglutenowy, miód 0,4%, substancje zagęszczające E407, E425, maltodekstryna, glukoza, stabilizatory: E451, E262, E327, przeciwutleniacze E316, E301, wzmacniacze smaku: E621, E635, cebula, hydrolizat białka roślinnego (słonecznika i kukurydzy), regulatory kwasowości: E331, E261, E326, ekstrakty przypraw(zawiera seler), aromaty, substancja konserwująca E250 CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka żytnia razowa 30% drożdże, sól), OGÓREK ZIELONY BIAŁY BARSZCZ - woda, porcje rosołowe, kwas z kapusty, marchewka, pietruszka, seler, por, mleko 3,2% mąka pszenna typ, śmietana 30%, sól, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY - kapusta kiszona, jabłko, marchewka olej rzepakowy100% rafinowany , cukier ZIEMNIAKIM, KOPERERK SOCZEK 100% – sok i przeciery z zagęszczonych soków przecierów owocowych: sok jabłkowy 85,4%, sok mandarynkowy 7%, sok ananasowy 5%, sok pomarańczowy 1,4%, przecier bananowy 1,2%, CIASTKO |
Czwartek 26.01.2023 |
MLEKO – mleko 3,2% CHLEB KANAPKOWY (mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak) MASŁO tłuszcz 82% ZÓŁTY SER królewski – mleko, sól, kultury bakterii, barwnik CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka żytnia razowa 30% drożdże, sól), DŻEM OGÓREK ZIELONY KRUPNIK - woda, kasza jęczmienna, szynka b/k, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana 30%, sól, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy KLOPS - mięso wieprzowe ( łopatka ), bułka czerstwa, marchewka, papryka, groszek konserwowy, jaja, cebula, majeranek, sól, pieprz WARZYWA NA PATELNIĘ – brokuł, ziemniaki talarki, cebula kostka, marchew plastry, fasola żółta, kukurydza, papryka czerwona paski. MANDARYNKA, CHRUPKI |
Piątek 27.01.2023 |
KAWA MLECZNA - mleko 3,2%, (kawa Anatol, cykoria, żyto(50%)-prażone, cukier) CHLEB KANAPKOWY (mąka pszenna, mąka żytnia woda, sól, drożdże, mak) CHLEB RAZOWY( mąki( żytnia pszenna,),woda mąka żytnia razowa 30% drożdże, sól), PARÓWKA – kolagenowe, aromaty, przyprawy, regulatory kwasowości, przeciwutleniacz, substancja konserwująca. mięso wieprzowe z szynki 93%, sól, białko wieprzowe KETCHUP WINOGRONO ŻUREK - woda, ziemniaki, biała kiełbasa ( mięso wieprzowe 83%, woda, sól, białko sojowe, błonnik, pszenny, aromaty, regulatory kwasowości, glukoza, przyprawy, przeciwutleniacz, substancja konserwująca azotyn sodu ), żurek staropolski ( woda, mąka żytnia, sól, czosnek suszony), śmietana 30%, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, sól SPAGHETTI - makaron spaghetti, mięso łopatka, woda, pomidor puszka, cebula, czosnek, oregano, olej rzepakowy100% rafinowany, sól, pieprz DANIO – twaróg odtłuszczony z mleka, śmietanka, woda, cukier, skrobia modyfikowana, srop glukozowo – fruktozowy, naturalny aromat waniliowy, żelatyna |
87-800 Włocławek
ul. Radosna 3